Activiteiten voor de jeugd in Gujaba

Aan de Surinamerivier, midden in het oerwoud, ligt het dorp Gujaba, alleen per korjaal over het water te bereiken. Gujaba is een groot dorp met heel veel kinderen. Behalve het water, waar alle kinderen in spelen, is er niets te doen. De jeugd wordt daar erg passief van, en dat zet zich voort bij de volwassenen.

Vandaar dat Kansrijk Suriname een buurthuis wilde opzetten voor de jeugd van Gujaba. Twee stagiaires SPH , Coco l’Ortye en Annewil van Santen, zijn van  februari t/m juni 2016  5 maanden in Gujaba,geweest om  activiteiten te organiseren voor de basisschoolkinderen daar.

Hoe deze maanden verlopen zijn kunt u lezen in hun blogs. (februari-juni 2016)

Op 30 juni 2016 zijn Anne-Wil en Coco weer naar Nederland vertrokken. Ze lieten een buurthuis achter waar wekelijks voetbaltrainingen voor de wat jongere jongens worden gehouden, inclusief uiteraard voetbalwedstrijden. een grote wens was dat, de oudere jeugd voetbalt wel, maar voor de jongere kinderen werd nog niets georganiseerd.
Vlak na het vertrek van de beide stagiaires werden er nog spelletjesmiddagen gehouden, onder leiding van een meisje uit het dorp, maar inmiddels is dat nogal verwaterd.  Alleen de voetbalclub onder leiding van meneer Kojas is nog heel actief!
Mensen in Suriname zijn niet gewend vrijwilligerswerk te doen, er moet brood op de plank komen!
Gelukkig zullen vanaf 8 februari  2018 tot aan de grote vakantie SPH stagiaires Alindah Truijen en Sarana Donker een doorstart proberen te bewerkstelligen.

Ook zijn we op zoek naar nieuwe stagiaires , liefst het jaar rond, om de activiteiten wat uit te breiden en de zaak te bestendigen.

Om materialen te kunnen aanschaffen hebben de stagiaires een crowdfundingactie op touw gezet bij de 1%club.  Deze was 1 juni 2016 afgelopen. Er werd 650 euro gedoneerd, meer dan 100% van het streefbedrag.
Alle gulle gevers hartelijk dank, ook namens de kinderen van Gujaba!

Binnenkort kunt u hier de belevenissen van  Sarana en Alindah  lezen.

Wilt u ons helpen?

U kunt HIER geld aan ons overmaken